Ντοκιμαντέρ για τη Βόρεια Κορέα

DPRK-flags[1]

     Η γνώμη που ο περισσότερος κόσμος έχει για τη Λαϊκή      Δημοκρατία της Κορέας έχει πλασθεί από τα αστικά ΜΜΕ. Έτσι οι μόνες φορές που αναφέρεται στις ειδήσεις θα είναι για κακό σκοπό και θα έχει σχέση με το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Το εμπάργκο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων προς την χώρα κάνουν τη ζωή των βορειοκορεατών μερικές φορές δύσκολη.  Σε καμία περίπτωση όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά όσο παρουσιάζονται.

Το συγκεκριμένο εμπάργκο δημιουργεί και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Έτσι το πυρηνικό πρόγραμμα δεν έχει σκοπό μόνο την άμυνα  της χώρας απέναντι στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό αλλά κυρίως την ενεργειακή ανεξαρτησία.

Πρόσφατα δημιουργήθηκε ένα ελληνικό blog γραμμένο και στα αγγλικά με προτάσεις για ντοκιμαντέρ που αφορούν τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας. Ήδη έχω δει δυο από αυτά και έχω μάθει πολλά στοιχεία που διαφορετικά δε θα γνώριζα. Χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός ότι ένα από αυτά που είδα έλεγε πως η κυβέρνηση της Βόρεια Κορέας δεν μπλέχτηκε καθόλου στα γυρίσματα ενώ αντιθέτως βρήκε πολλές δυσκολίες από τις εταιρίες διανομής των δυτικών χωρών.

Το link για το blog είναι αυτό : http://redkorea.wordpress.com/ , επισπευτείτε το, κατεβάστε τα ντοκιμαντέρ και δείτε πράγματα που θα σας καταπλήξουν για αυτή την άγνωστη και παρεξηγημένη χώρα.

2 σχολίασαν:

πανος φιδης είπε...

Υπεροχη σελιδα. Πολυ καλα ενημρωμενη.
Επιτελους ακουγεται και η αλλη αποψη.

Δημος είπε...

Τιτα θες τα ντοκιμαντερ οταν ο επομενος ηγετης ειναι ο τριτος στη σειρα γιος που θα αναλαβει
το τιμονι.Κομμα εργατων ειναι αυτο η βασιλειο;

Δημοσίευση σχολίου

 

Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
.