Μη μένεις αμέτοχος !!! Ψήφισε Πανσπουδαστική Κ.Σ.

ekloges[1]

Γιατί όχι αποχή ;;;

 • Το ΠΑΣΟΚ πήρε τον ίδιο αριθμό ψήφων στις δύο τελευταίες βουλευτικές εκλογές και παρ’ όλ’ αυτά το ποσοστό του ανέβηκε.
 • Η αποχή των ψηφοφόρων δε το εμπόδισε να περάσει όλα αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα.

Συμπερασματικά η αποχή είναι μια τρύπα στο νερό. Τα αποτελέσματα της φάνηκαν. Η κατάσταση είναι ίδια και χειρότερη παρά την αποχή. 

Γιατί όχι ψήφο στη ΠΑΣΠ και ΔΑΠ ;;;

Ψηφίζοντας αυτές τις δυο παρατάξεις είναι σα να συμφωνείς με τα μέτρα. Τόσο απλό. Δίνεις την ευκαιρία στον GAP την επόμενη μέρα που στη βουλή θα ψηφίζεται το νέο ασφαλιστικό να λέει “οι νέοι συμφωνούν μαζί μας”. Τρανταχτό είναι το παράδειγμα της ΠΑΣΠ στο ΤΕΙ Πειραιά όπου λέει  με ανακοίνωση ότι στηρίζει τα μέτρα.  

Η λογική ότι ψηφίζεις αυτές τις παρατάξεις επειδή είναι ένας φίλος στο ψηφοδέλτιο είναι πολύ παιδική. Το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ δεν είναι σχολείο και οι φοιτητικές εκλογές  δεν είναι εκλογές για το 15μελές. Εδώ το κριτήριο της ψήφου πρέπει να είναι πολιτικό, όχι παρε’ί’στικο.

ΔΑΠ και ΠΑΣΠ δελεάζουν τους φοιτητές με παρτάκια, σημειώσεις κτλ. Αυτά προφανώς δεν είναι λόγος να τους ψηφίσεις. Οι φοιτητές έχουν πολύ σοβαρά προβλήματα και αυτές οι παρατάξεις τους αποπροσανατολίζουν.

Πολλές φορές κρύβουν υποκριτικά τη σύνδεση τους με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ντρέπονται να το ομολογήσουν για να μη καταλάβουν οι φοιτητές το ρόλο τους. 

Γιατί όχι ψήφο σε ΕΑΑΚ και ΑΡ.ΕΝ ;;;

Αυτές οι παρατάξεις λένε απλώς ότι το ΠΑΣΟΚ δε τήρησε τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, κρύβοντας οτι αυτά τα μέτρα ήταν προαποφασισμένα. Το χειρότερο όμως είναι οτι αποτελούν απεργοσπαστικούς μηχανισμούς όπως στην 48 απεργία, και συμμετέχουν στις απεργίες με τη ΓΣΕΕ του εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Γιατί ψήφο στη Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας ;;;

Ξέχασες τους Κνίτες που έμπαιναν στο μάθημα σου και τόσο καιρό, σου έλεγαν γι’ αυτά τα μέτρα και σε προειδοποιούσαν; Το λέμε καθαρά: Απειθαρχία, όχι υποταγή! Η σπουδαστικές εκλογές είναι μια μάχη στον ταξικό πόλεμο. Μπορεί να σταλθεί ένα μήνυμα ανυπακοής και αντίστασης. Ισχυρή Πανσπουδαστική θα φοβίσει πολύ την άρχουσα τάξη.

Λένε κάποιοι οτι η ΠΚΣ δε μας λέει τίποτα για καθαρά φοιτητικά θέματα, αυτό είναι αναληθές:

Όταν υπάρχει ένα πρόβλημα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε στη ρίζα του. Όταν το Μ.Α.Σ. κάνει λόγο για ανατροπή του καπιταλισμού αυτό κάνει. Η παιδεία δε μπορεί να είναι καλύτερη στα πλαίσια του καπιταλισμού.

Έπειτα υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις:

 • Να παρθούν πίσω τα αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια που κάνουν την παιδεία επιχείρηση.
 • Να καταργηθούν τα ΚΕΣ και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.
 • Κανένας φοιτητής και σπουδαστής να μην είναι υποχρεωμένος να δουλέψει για να τα βγάλει πέρα με τα έξοδα των σπουδών του.
 • Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών και σπουδαστών.
 • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην εκπαίδευση
 • Οι φοιτητές και σπουδαστές που κάνουν πρακτική άσκηση να έχουν πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με βάση τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις.
 • Πτυχίο μόνη προϋπόθεση για δουλειά με δικαιώματα, μόνιμη και σταθερή.
 • Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων μες στα ΑΕΙ-ΤΕΙ.
 • Ενιαίας Ανώτατη Εκπαίδευση, με ενιαίο σκοπό την επιστημονική ειδίκευση και δημιουργία συστήματος Δημόσιων και Δωρεάν Επαγγελματικών Σχολών.
 • 15% από τον κρατικό προϋπολογισμό για την Παιδεία.
 • Όχι στην αξιολόγηση και την κατηγοριοποίηση των ιδρυμάτων.

Επίλογος …

Το Μ.Α.Σ. και η ΠΚΣ σε καλούν στον αγώνα για ανατροπή των μέτρων, για καλύτερη παιδεία, για πάλη για τον σοσιαλισμό.  Την ίδια ώρα που σε καλεί η ΠΑΣΠ και Η ΔΑΠ; Στη Μύκονο και στον Κιάμο … σφύριξε και λήξ’ τους λοιπόν !!!

ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΕΕ

Ψηφίζουμε ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ Κ.Σ. !!!

0 σχολίασαν:

Δημοσίευση σχολίου

 

Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
.