Ήρθε το τέλος … του LOST

Το Lost είναι η σειρά που κατάφερε πραγματικά σε κάθε επεισόδιο να ανυπομονείς να δεις το επόμενο. Παρ’ όλο που η ιστορία του φαίνεται απλή , μερικοί ναυαγοί σε ένα νησί, οι σεναριογράφοι του κατάφεραν να βάλουν μέσα στην ιστορία τόσα πολλά στοιχεία και πάρα πολύ μυστήριο που όσοι ξεκίνησαν να το δουν δε μπορούσαν να το σταματήσουν. Το Lost έχει χαρακτηριστεί ως παγκόσμιο τηλεοπτικό φαινόμενο λόγω της τεράστιας τηλεθέασης, του τεράστιου budget  και των εκατομμυρίων download του από το internet.
Σήμερα στην Αμερική θα προβληθεί το τελευταίο του επεισόδιο και θα έχει διάρκεια 2.5 ώρες. Τόσες ώρες όντως χρειάζονται για όλα αυτά τα αναπάντητα ερωτήματα που έχουν μείνει.

Δυστυχώς όμως εκτός από το Lost θα τελειώσει , ακόμα δεν άρχισε, το FlashForward που είχε όλες τις προοπτικές να γίνει μια σειρά ισάξια του Lost με πολλούς κύκλους ακόμα. Πλέον μόνο το V θα μείνει. Περιμένω από την νέα σεζόν να βγουν κι άλλες σειρές σαν αυτές.

Μη μένεις αμέτοχος !!! Ψήφισε Πανσπουδαστική Κ.Σ.

ekloges[1]

Γιατί όχι αποχή ;;;

 • Το ΠΑΣΟΚ πήρε τον ίδιο αριθμό ψήφων στις δύο τελευταίες βουλευτικές εκλογές και παρ’ όλ’ αυτά το ποσοστό του ανέβηκε.
 • Η αποχή των ψηφοφόρων δε το εμπόδισε να περάσει όλα αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα.

Συμπερασματικά η αποχή είναι μια τρύπα στο νερό. Τα αποτελέσματα της φάνηκαν. Η κατάσταση είναι ίδια και χειρότερη παρά την αποχή. 

Γιατί όχι ψήφο στη ΠΑΣΠ και ΔΑΠ ;;;

Ψηφίζοντας αυτές τις δυο παρατάξεις είναι σα να συμφωνείς με τα μέτρα. Τόσο απλό. Δίνεις την ευκαιρία στον GAP την επόμενη μέρα που στη βουλή θα ψηφίζεται το νέο ασφαλιστικό να λέει “οι νέοι συμφωνούν μαζί μας”. Τρανταχτό είναι το παράδειγμα της ΠΑΣΠ στο ΤΕΙ Πειραιά όπου λέει  με ανακοίνωση ότι στηρίζει τα μέτρα.  

Η λογική ότι ψηφίζεις αυτές τις παρατάξεις επειδή είναι ένας φίλος στο ψηφοδέλτιο είναι πολύ παιδική. Το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ δεν είναι σχολείο και οι φοιτητικές εκλογές  δεν είναι εκλογές για το 15μελές. Εδώ το κριτήριο της ψήφου πρέπει να είναι πολιτικό, όχι παρε’ί’στικο.

ΔΑΠ και ΠΑΣΠ δελεάζουν τους φοιτητές με παρτάκια, σημειώσεις κτλ. Αυτά προφανώς δεν είναι λόγος να τους ψηφίσεις. Οι φοιτητές έχουν πολύ σοβαρά προβλήματα και αυτές οι παρατάξεις τους αποπροσανατολίζουν.

Πολλές φορές κρύβουν υποκριτικά τη σύνδεση τους με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ντρέπονται να το ομολογήσουν για να μη καταλάβουν οι φοιτητές το ρόλο τους. 

Γιατί όχι ψήφο σε ΕΑΑΚ και ΑΡ.ΕΝ ;;;

Αυτές οι παρατάξεις λένε απλώς ότι το ΠΑΣΟΚ δε τήρησε τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, κρύβοντας οτι αυτά τα μέτρα ήταν προαποφασισμένα. Το χειρότερο όμως είναι οτι αποτελούν απεργοσπαστικούς μηχανισμούς όπως στην 48 απεργία, και συμμετέχουν στις απεργίες με τη ΓΣΕΕ του εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Γιατί ψήφο στη Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας ;;;

Ξέχασες τους Κνίτες που έμπαιναν στο μάθημα σου και τόσο καιρό, σου έλεγαν γι’ αυτά τα μέτρα και σε προειδοποιούσαν; Το λέμε καθαρά: Απειθαρχία, όχι υποταγή! Η σπουδαστικές εκλογές είναι μια μάχη στον ταξικό πόλεμο. Μπορεί να σταλθεί ένα μήνυμα ανυπακοής και αντίστασης. Ισχυρή Πανσπουδαστική θα φοβίσει πολύ την άρχουσα τάξη.

Λένε κάποιοι οτι η ΠΚΣ δε μας λέει τίποτα για καθαρά φοιτητικά θέματα, αυτό είναι αναληθές:

Όταν υπάρχει ένα πρόβλημα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε στη ρίζα του. Όταν το Μ.Α.Σ. κάνει λόγο για ανατροπή του καπιταλισμού αυτό κάνει. Η παιδεία δε μπορεί να είναι καλύτερη στα πλαίσια του καπιταλισμού.

Έπειτα υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις:

 • Να παρθούν πίσω τα αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια που κάνουν την παιδεία επιχείρηση.
 • Να καταργηθούν τα ΚΕΣ και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.
 • Κανένας φοιτητής και σπουδαστής να μην είναι υποχρεωμένος να δουλέψει για να τα βγάλει πέρα με τα έξοδα των σπουδών του.
 • Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών και σπουδαστών.
 • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην εκπαίδευση
 • Οι φοιτητές και σπουδαστές που κάνουν πρακτική άσκηση να έχουν πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με βάση τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις.
 • Πτυχίο μόνη προϋπόθεση για δουλειά με δικαιώματα, μόνιμη και σταθερή.
 • Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων μες στα ΑΕΙ-ΤΕΙ.
 • Ενιαίας Ανώτατη Εκπαίδευση, με ενιαίο σκοπό την επιστημονική ειδίκευση και δημιουργία συστήματος Δημόσιων και Δωρεάν Επαγγελματικών Σχολών.
 • 15% από τον κρατικό προϋπολογισμό για την Παιδεία.
 • Όχι στην αξιολόγηση και την κατηγοριοποίηση των ιδρυμάτων.

Επίλογος …

Το Μ.Α.Σ. και η ΠΚΣ σε καλούν στον αγώνα για ανατροπή των μέτρων, για καλύτερη παιδεία, για πάλη για τον σοσιαλισμό.  Την ίδια ώρα που σε καλεί η ΠΑΣΠ και Η ΔΑΠ; Στη Μύκονο και στον Κιάμο … σφύριξε και λήξ’ τους λοιπόν !!!

ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΕΕ

Ψηφίζουμε ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ Κ.Σ. !!!

Guns N Roses Tribute

Ένας φίλος έφτιαξε ένα πάρα πολύ ωραίο tribute στους Guns n’ Roses …

Πανελλαδικό Συλλαλητήριο ΚΚΕ – 15 Μάη

 

Τα πράγματα είναι απλά. Τα δικαιώματα μας με πρόσχημα την κρίση του καπιταλισμού καταργούνται το ένα μετά το άλλο. Όσα με αγώνες είχαν κατακτηθεί ως τώρα όπως τα ασφαλιστικά και εργατικά δικαιώματα παίρνονται βιαίως πίσω. Ταυτόχρονα δημιουργούν στον κόσμο μια αίσθηση μισαλλοδοξίας, ότι  η σημερινή κατάσταση δεν είναι αναστρέψιμη. Εμείς πρέπει να απαντήσουμε σε όλα αυτά. Να απαντήσουμε διαλέγοντας τον δρόμο της αντίστασης κι όχι της υποταγής!

 

Γι’ αυτό το Σάββατο πρέπει να είμαστε όλοι στο ….

getImage[1]

Από τη Λιβαδειά φεύγει λεωφορείο (ή λεωφορεία, από εμάς εξαρτάται)  από το Ζάππειο στις 6.30 το πρωί.

 

Υ.Γ. Εδώ δε χωράει το “αν δε μπορείς να το αποφύγεις τουλάχιστον απόλαυσέ το”. Δηλαδή, εμ θα μας μαμήσουν, εμ θα μείνουμε άπραγοι ;;;

Τεράστια η αντίδραση του λαού που δυστυχώς καπακώθηκε από τη προβοκάτσια των επεισοδίων.

30042_1388400343623_1040502288_1136031_7730620_n[1]

H σημερινή απεργία ήταν ίσως ή μεγαλύτερη που έχω συμμετάσχει. Τόσους διαδηλωτές, η αλήθεια είναι ότι δε τους περίμενα, ο κόσμος όμως φαίνεται πως αρχίζει να συνειδητοποιεί την κλεψιά που γίνεται εις βάρος του. Γίνεται λόγος για 100.000 ή και 150.000 διαδηλωτές και είναι πολύ ενθαρρυντικό. Δυστυχώς όμως όπως γίνεται συνήθως,τα αστικά ΜΜΕ προτιμούν να δείχνουν εικόνες από τα επεισόδια παρά εικόνες δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών που μάχονται για τα δικαιώματα τους. Τα επεισόδια αποτελούν προβοκάτσια γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο: στρέφουν τα φώτα της δημοσιότητας μακριά από τον μαζικό αγώνα των εργαζομένων. Τα επεισόδια μάλιστα φοβίζουν μερικούς και να τους απομακρύνουν από τον αγώνα.

Όπως λέει όμως  κι ο Ριζοσπάστης  το τράνταγμα (Πρωτομαγιά) έγινε σεισμός. Πιστεύω ότι δε πρέπει να μείνουμε στην αντίδραση, πρέπει να δούμε και λίγο πιο μπροστά, στην ανατροπή του καπιταλισμού τώρα που είναι στα τελευταία του. Είμαστε περισσότεροι και έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Κατάκτηση της εξουσίας από την εργατική τάξη !!!

 

Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
.