Ο διαλογος τους είναι μια απάτη, ο μόνος νόμος είναι το δίκιο του εργάτη

Η είδηση είναι η εξής: “Αναβλήθηκε η συνάντηση του υπουργού Εργασίας με τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, εξαιτίας του αποκλεισμού του υπουργείου από στελέχη του ΠΑΜΕ.”

Πρώτη είδηση  σε όλα τα κεντρικά δελτία ειδήσεων και αύριο φαντάζομαι και στις εφημερίδες. Το ειρωνικό είναι οτι για πρώτη φορά το ΚΚΕ είναι πρώτο θέμα. Ολον τον προηγούμενο καιρό έλιωνες το τηλεκοντρόλ μέχρι να βρεις λίγο ΚΚΕ στην τηλεόραση. Και χωρίς τη θέλησή τους έκαναν και διαφήμηση στα αυριανά συλαλλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα. Το κάναν για καλό; Όχι βεβαια, το κάναν γαι να πουν πόσο φασιστικο είναι το ΚΚΕ και οτι τελικα δε θέλει το καλό των εργαζομένων …

Η δήλωση του υπουργού Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου:

Θέτουμε στην κρίση του ελληνικού λαού τη στάση ενός κόμματος που μας απαγορεύει να συζητήσουμε για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως το ασφαλιστικό...

Ας τα πάρουμε ένα ένα.

  • Ο διάλογος γαι το ασφαλιστικό είναι όντως πόλυ σοβαρός. Απο τη στιγμή που πρόκειται τα όρια συνταξιοδότησης να αυξηθούν τόσο πολύ, το ποσό της σύνταξης να μειωθεί τόσο δραματικά και τα ταμεία των ασφαλιστικών οργανισμών είναι άδεια, δε μπορεί παρά σοβαρός να είναι και κάτι παραπάνω. Κι αυτά τα σεναρια δε τα φαντάζεται το ΚΚΕ, η Ευρωπαική Ένωση είναι αυτή που τα επιβάλει.
  • Αν ένας τρόπος να μπει εμπόδιο σε αυτά τα σχέδια είναι να παρεμποδιστεί ένας διάλογος που στην τελική θα πάρει θετική απόφαση υπερ τους τότε είναι αποδεκτός.
  • Το ΠΑΜΕ προέβει σε αυτόν τον τρόπο πάλης γιατί θέλει να αναδείξει αυτό το σοβαρό πρόβλημα των εργαζομένων
  • Η κρίση του ελληνικού λαού πιστεύω πως είναι υπερ τέτοιων ενεργειών, γιατι δείχνουν ποιός είναι υπερ των συμφερόντων των εργαζομένων και ποιοι είναι οι υποταγμένοι.
  • Το θέμα είναι οτι τέτοιοι διάλογοι είναι προσχεδιασμένοι. Είναι στημένοι. Είναι σικέ. Η απόφαση έχει ήδη πάρθει γιατί αυτός που αποφασίζει είναι η “καλή” Ευρώπαική Ένωση!

Και όπως λέει και το σύνθημα …

Ο διαλογος τους είναι μια απάτη, ο μόνος νόμος είναι το δίκιο του εργάτη !!!

1 σχολίασαν:

aliatas είπε...

Πολλά χρόνια πριν, το 1997, το «European Round Table», δηλαδή, η ένωση των 45 πολυεθνικών της Ευρώπης, παρουσίαζε τους στόχους για το ασφαλιστικό, μιλώντας για την «ωρολογιακή βόμβα των συντάξεων». Οπως εξηγούσε στη σχετική έκθεση «η διατήρηση των σημερινών συνταξιοδοτικών συστημάτων απειλεί να γίνει μια αυξανόμενη επιβάρυνση για την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας». Σε απλή μετάφραση, τα μονοπώλια εκτιμούσαν από τότε ότι πρέπει να φύγει από πάνω τους και η υποχρέωση να πληρώνουν το τμήμα που τους αναλογεί για τις συντάξεις. Αυτό που προωθείται σήμερα είναι ένα ακόμη βήμα σε κείνη την κατεύθυνση. Ολο μαζί σημαίνει: Να πληρώνεται ακόμα φτηνότερη η εργατική δύναμη, να κερδίζει περισσότερα το κεφάλαιο.

Οσο αυτό δε γίνεται στόχος για ανατροπή τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα. Αυτό διακήρυξε και πριν 91 χρόνια το ΚΚΕ.

Δημοσίευση σχολίου

 

Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
.