Επώνυμοι που συντάσσονται με το ΚΚΕ

ΘΥΜΙΟΣ ΚΑΛΑΜΟΥΚΗΣ

Ψηφίζω - στηρίζω ΚΚΕ, γιατί μόνο έτσι μπορεί να ορθωθεί ένας ισχυρός φραγμός στα μέτρα που εκπονούνται στις Βρυξέλλες και εφαρμόζονται στην Αθηνα.

Γιατί βαρέθηκα τα κούφια λόγια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, την κοροϊδία τους και τα αδιέξοδα που δημιουργούν στην κοινωνία.

Γιατί δεν αντέχω άλλο τα ξύλινα λόγια για το ανθρώπινο πρόσωπο του καπιταλισμού, αλλά προτιμώ τα γελαστά πρόσωπα του αγώνα και του σοσιαλισμού.

Και, τέλος, γιατί έχω αποφασίσει να δίνω ψήφο τιμής και όχι ντροπής.

ΕΛΕΝΗ ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΟΥ

Σ' αρέσει να τους βλέπεις να επιχαίρουν ή να «προβληματίζονται» με την ψήφο σου, ν' αναλύουν τα κουκιά, να σου δίνουν τις ίδιες υποσχέσεις, να κάνουν ξεπερασούρες για τα ίδια και απαράλλαχτα εγκλήματα εις βάρος σου και, ουσιαστικά, να σε καθιστούν υπεύθυνο, αφού εσύ πληρώνεις τα σπασμένα;

Σ' αρέσει να σε απειλούν, να σε φοβίζουν με φαντάσματα, να σου στερούν ακόμα και το δικαίωμα να σκέφτεσαι.

Απροκάλυπτα σου παίρνουν πίσω όσα σου ανήκουν.

Δεν αρκεί να το διαπιστώνεις και να αγανακτείς, μοιρολατρικά. Φόβισέ τους εσύ. Αντιστάσου στην κοροϊδία και την απομόνωση. Δείξε τη δύναμή σου. Δώσε δύναμη στο ΚΚΕ.

ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΤΣΑΣ

To ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είναι ένα σκουριασμένο μαχαίρι που όποια καινούρια λαβή και αν του βάλεις θα είναι άχρηστο. Ολοι οι εργαζόμενοι που ξεζουμίζονται από το κεφάλαιο να συσπειρωθούν, να συνταχθούν με το ΚΚΕ ώστε να κάνουν τη «νίκη» του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αφόρητη.

ΠΑΥΛΟΣ ΟΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

Οι ίδιοι πάντα. Οι εναλλασσόμενοι στην εξουσία. Τριάντα πέντε χρόνια τώρα ζητούν την ψήφο μας για «ΑΛΛΑΓΗ»! Λες και τόσα χρόνια άλλοι κυβερνούσαν! Τους μάθαμε! Θέλουν την ψήφο μας για να έχουν συνενόχους στην αντιλαϊκή πολιτική τους. Τάζουν δουλειά, αυξήσεις, ρουσφέτια, δαπάνες για την Υγεία και την Παιδεία. Τάζουν ελπίδες, διορισμούς και όνειρα στους νέους.

Εισπράττουμε ανεργία, μερική απασχόληση, λιτότητα, περικοπές, οικονομικές κρίσεις, ανασφάλεια, αδιέξοδα, αναξιοπρέπεια. Το μάθαμε καλά το παραμύθι τους! Κοροϊδεύουν το λαό με ψεύτικα διλήμματα και μετά τις εκλογές όποιος και να κυβερνήσει θ' αρχίσει τις επιθέσεις ενάντια στο εισόδημα, στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις (όσες έχουν απομείνει) του εργαζόμενου λαού.

Τους εναλλασσόμενους, που οι πολιτικές τους υπερασπίζονται τα συμφέροντα των βιομηχάνων και της πλουτοκρατίας, τους εραστές του θράσους και της αλαζονείας, τους χρήστες τους ψεύδους, σε ένα πράγμα τους πιστεύω. Οτι μετεκλογικά ο καθένας απ' αυτούς εισπράττει απ' τον άλλο καμμένη γη και άδεια ταμεία!

Να τους τιμωρήσουμε! Να δυναμώσουμε το ΚΚΕ που στέκεται με συνέπεια απέναντι στους «εναλλασσόμενους», δίπλα στα συμφέροντα των εργαζομένων και τις αγωνίες των νέων. Ενάντια στην παθητικότητα, στη μοιρολατρία και την απαισιοδοξία! Για να έχουμε εμείς αξιοπρέπεια και κυρίως τα παιδιά μας προοπτική στα όνειρά τους. Μαύρο στους «εναλλασσόμενους»! Ψήφο στο ΚΚΕ!

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΚΚΑΣ

Δεν είναι ηγέτες, δεν έχουν ανάστημα και δύναμη να σηκώσουν τη γροθιά τους, να σταθούν όρθιοι και να υπερασπιστούν το λαό. Είναι μικροί και λίγοι. Καιρός να αποκαλυφθεί το πραγματικό τους πρόσωπο, που κλείνουν το μάτι στο κεφάλαιο και στ' αφεντικά. Συμπαράταξη και ψήφο στο ΚΚΕ.

ΜΠΕΤΥ ΒΑΛΑΣΗ

Εγώ ψηφίζω πάντα ΚΚΕ, γιατί ιδεολογικά ανήκω εκεί, αλλά και γιατί πιστεύω ότι είναι το μόνο κόμμα που υπερασπίζεται το δίκιο των εργαζομένων. Ανεξάρτητα, όμως, από την ιδεολογική τοποθέτηση του καθένα, όλοι βλέπουν καθαρά πια, ότι τα προβλήματα οξύνονται, ότι χειροτερεύει η κατάσταση των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, οι σχέσεις εργασίας ανατρέπονται, η ανεργία αυξάνεται απειλητικά, κεκτημένα δικαιώματα καταπατώνται. Αντίθετα, αυξάνονται τα κέρδη των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των μεγαλεμπόρων. Ο κόσμος άρχισε να καταλαβαίνει ότι η διακυβέρνηση της χώρας από το δικομματισμό, η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έχει την ίδια αφετηρία, το πώς θα εκπροσωπήσει, πώς θα υπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Ο προβληματισμός των λαϊκών δυνάμεων πρέπει να προχωρήσει μπροστά, με κριτήριο την ταξική θέση και το λαϊκό συμφέρον. Κι αυτό το κριτήριο πιστεύω ότι οδηγεί στην καταψήφιση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και την υπερψήφιση του ΚΚΕ για να παλέψουμε από καλύτερες θέσεις

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΡΑΚΗΣ

Η ψήφος στο ΚΚΕ δεν είναι ψήφος διαμαρτυρίας, είναι ψήφος ανάγκης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων, αλλά και το δικαίωμα στη δουλειά και στη ζωή με ανθρώπινες συνθήκες.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ

Διεκδικούμε, άρα παλεύουμε. Και χρησιμοποιώ αυτό το ρήμα γιατί τίποτα δεν μας χαρίζεται, χωρίς να το κερδίσουμε. Σαν ψηφοφόρος του ΚΚΕ νιώθω ότι δεν έχει καμία διαφορά το ποσοστό μας, αν ο κατώτερος μισθός αυξηθεί στα 1.200 ή 1.500 ευρώ. Αντίθετα θα πανηγυρίσουμε στους δρόμους. Εκεί που παλεύουμε...

Σέρνουν τον κόσμο σε εκλογές, με εκλογικό σύστημα κομμένο και ραμμένο στα κόμματα εξουσίας, άδικο έως και φασιστικό, μόνο και μόνο για να συνεχίσουν την αλαζονική πορεία τους προς την εξυπηρέτηση των ολίγων.

Η ενισχυμένη αναλογική, είναι το όπλο τους, να αποφασίζουν μόνοι τους, έχοντας πλειοψηφία σε βουλευτές ακόμα και με ποσοστό 36% - 37%, χωρίς να έχουν πλειοψηφία στον κόσμο. Ψηφίζουν ότι πετάει ο γάιδαρος. Αν δηλαδή, ένας βουλευτής μικρού κόμματος χρειάζεται 10.000 ψήφους, ο ανάλογος των δύο πρώτων κομμάτων, χρειάζεται ακριβώς τους μισούς.

Να αλλάξει λοιπόν άμεσα το εκλογικό σύστημα, η διακυβέρνηση της χώρας, και πολλά άλλα, στο πλουτοκρατικό αυτό σύστημα, που το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, ονομάζουν Δημοκρατία. Θέλουμε αποκατάσταση της Δημοκρατίας, και των θεσμών της, και ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, αλλιώς ας της αλλάξουν όνομα. Πρώτα γι' αυτό πρέπει να παλέψουμε, κι όχι για το ποιος θα βγει πρώτος σ' ένα σάπιο πρωτάθλημα.

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΡΑΟΥΝΑΚΗΣ

Είχα κουβέντα μ' έναν πολύ σημαντικό Ελληνα οικονομολόγο πριν μερικούς μήνες, ο οποίος μου είπε «αλίμονο σε όποιον εκλεγεί στις επόμενες, θα φάει στο κεφάλι όλη την κατοχή που μας περιμένει!!». Το ξέρουν αυτό ο Κωστάκης κι ο Γιωργάκης, αγαπημένοι μου. Και o Κωστάκης είπε «δε θα σκάσω άλλο». Και ο Γιωργάκης, που 'χε παραδώσει στον Κωστάκη πριν πέντε χρόνια γιατί τα 'χε κάνει σκατά, έρχεται με μισή καρδιά - ενώ ξέρει τι τον περιμένει - και - δυστυχώς - δδδδενννν μπορεί!!! Ερχεται τώρα να πάρει το μαγαζί πίσω χειρότερο.

Κι αυτά τα δυο, πολύ κακά και κακομαθημένα πλούσια παιδάκια, που εναλλάσσονται «άνετοι», βασισμένοι σε δυο απόλυτες βεβαιότητες, αδέρφια εργαζόμενα και μισθοδοτούμενα «διά βαλαντίου τετρυπημένου»!! Στο ότι εμείς είμαστε αναίσθητοι και έχουμε απώλεια μνήμης; «Εθνικό αλτσχάιμερ να το πω»; Πριν μερικά καλοκαίρια διακόπτοντας ομού με τον Διονύση Σαββόπουλο, σ' ένα εξαιρετικό ελληνικό τοπίο - που 'χει μείνει άκαφτο ακόμα - μου 'χε πει το εξαιρετικό «έχουμε την ωραιότερη χώρα στο χειρότερο πακετάρισμα»!! Το φωνάζει η Παρθένα και στην παράσταση «τα σπίτια μας παιδιά, η μέσα μας κυβέρνηση χάλασε».

Ελάτε, γιατί βαρέθηκα ν' ακούω για «τους κακούς κομμουνιστές» που θα 'ρθουν να μας πάρουν το σπίτι μας, το τζιπάκι μας, τα δυο τζιπάκια μας, τα τρία τζιπάκια μας, την πισίνα μας, το φουσκωτό, το ξεφουσκωτό, το κότερο, το εξοχικό, το αυθαίρετο και νομιμοποιημένο γιατί «είμαστε 500 ψήφοι, εδώ στο συνοικισμό μας»!!! Και τη χώρα «καμένη» από ανωνύμους αναγνώστες αγαπητοί τηλεθεατές μου... Δε σας υποψιάζει πως μείνανε κάποιοι σοβαροί «απέξω» συνειδητά, όσοι σέβονται τον εαυτό τους; Κι ακόμα όσοι δε θέλουν να λερωθούν στη φάση αυτή με αναπόφευκτη διαπόμπευση από την τραγική αποτυχία!!! Ολου του μηχανισμού.

Μια πολύ αγαπημένη μου, που κατεβαίνει στη Β', με το ΠΑΣΟΚ, μου σφύριξε με καημό «μαθαίνω καινούριες λέξεις όπως μηχανισμός»!!!! Ναι, αγάπη μου γλυκιά, μηχανισμός υπάρχει. Μηχανή δεν υπάρχει!!! Η μηχανή τα 'χει φτύσει ούτε λάδια, ούτε νερό. Και ο ρόλος της ΕΟΚ; Αστυνόμευση εθνών. Ολα τα προγράμματα φτιαγμένα για τις τράπεζες και τις κυβερνήσεις. «Τρίτη, πέμπτη μακαρόνια. Φάτε, μάγκες... κάφτε χρόνια!!».

Οχι τσιγάρο, όχι κατούρημα, ναι μαχαιροπίρουνο... Δούλευε ευρωπαϊκό γουρούνι και πλήρωνε φόρους. Η ίδια μας η κοινότητα αδιαφορεί αγαπητοί συμψηφίζοντες. Και πραγματικά ψηφίστε ό,τι θέλετε, γιατί κι αυτές οι εκλογές γίνονται από απελπιστική ανικανότητα. Να βγάλουμε επιτέλους λεφτά από τη χώρα μας ζώντας καλά. Ενας λαός αυτάρκης. Οπωροφόρα αμπέλια, καστανιές, τυριά, κρέατα, αυγά, ντομάτες, κολοκύθια, ρόδια, κυνήγι, ψάρι. Ολα τα καλά. Να 'χουμε γίνει ένα τέρας, μια καταβόθρα, μια βαρετή επανάληψη. Ο καθένας το μικροπολιτικό μαγαζάκι έως σούπερ μαρκετάκι του. Τζάμπα λεφτά. Κατάθλιψη. Φαντασία μηδέν. Οχι οι αρχηγοί μόνο. Ολοι μας. Γυψοσανίδα, αλουμίνιο και πλαστική καρέκλα. Δάνεια για το λάιφ στάιλ. Ούτε στον ύπνο τους οι άλλοι εταίροι μας της ΕΟΚ. Ρώτησα φίλο που ζει εις την ξένην, τι λένε για μας; «Καμένο χαρτί η Ελλάδα». Το κάψαμε μόνοι μας!!

Η μόνη ψήφος που λέει όχι είναι στο ΚΚΕ. Μιλώ πάνω απ' όλα σ' εκείνους που δεν είναι στελέχη. Κυρίως στα παιδιά που ψηφίζουν πρώτη φορά και που δε θέλουν να μεγαλώσουν στη δυστυχία, την κατάθλιψη και τη μιζέρια. Η δεξιά στην Ελλάδα έχει πολλά πρόσωπα και είναι μία. Η δεξιά που καραδοκεί μέσα στα σπίτια μας, ό,τι κι αν ψηφίζουμε!!! Ολα έλκουν από πολύ παλιά, πιο παλιά κι από ΠΑΣΟΚ κι από ΝΔ κι από τον πόλεμο της Κριμαίας κι από τα ξεκληρίσματα αιώνων.

Ανεβάστε πιο πάνω το Κόμμα μας. Ισορροπία παρακαλώ.

1 σχολίασαν:

Ανώνυμος είπε...

Ντόμπρες κουβέντες! Τίποτε δεν υπάρχει όξω απ' το ΚΚΕ.

Δημοσίευση σχολίου

 

Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
.