Τι μας ετοιμάζουν για το μέλλον

Να λοιπόν τι μας περιμένει μετά τις 4 Οκτώβρη …

 • Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να προωθήσει: «Αλλαγές στο σύστημα συνταξιοδότησης, με στόχο την παράταση του εργάσιμου βίου»
 • Αλλά και το ΠΑΣΟΚ προτείνει: «Παράταση ασφαλιστικού βίου. Η παραμονή στην εργασία και μετά τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος θα πρέπει να αποτελεί δικαίωμα (!) για κάθε εργαζόμενο».

Αυτό σημαίνει τη μείωση των αποδοχών όσων συνταξιοδοτούνται, με βάση τα ισχύοντα όρια εργασίας και αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης που θα φτάσει μέχρι και τα 70 χρόνια !

Σύμφωνα με τις προτασεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ οι εργαζόμενοι σε όσα επαγγέλματα αποχαρακτηριστούν από βαρέα και ανθυγιεινά τα οποία υπολογίζονται να είναι το 40% της τωρινής λίστας (!) θα έχουν μείωση μισθών από 50 έως 250 ευρώ το μήνα (!), θα επιβαρυνθούν από 5 μέχρι 7 χρόνια εργασίας (!) προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν και θα έχουν μείωση στις συντάξεις τους έως 20%(!)

 • Η κυβέρνηση σχεδιάζει τη γενίκευση της εκ περιτροπής εργασίας θέτοντας σε εφαρμογή το νόμο του ΠΑΣΟΚ (2639/98) για βδομάδα 4ήμερης ή 3ήμερης εργασίας με ανάλογη μείωση αποδοχών.
 • Υπέρ της εφαρμογής της οδηγίας της ΕΕ “Μπολκενστάιν” έχουν ταχθεί και τα δυο κόμματα. Αυτή η οδηγια θα οδηγήσει σε χειρότερες μισθολογικές και εργασιακές σχέσεις τόσο τους Ελληνες όσο και τους μετανάστες εργαζόμενους, αφού θα εργάζονται με μισθούς και δικαιώματα από τις χώρες τις οποίες προέρχονται και όχι από τις χώρες όπου προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
 • Τη δημιουργία ακόμα περισσότερων θέσεων «Stage» η ΝΔ έχει ήδη ανακοινώσει 60.000 θέσεις στο δημόσιο τομέα, ενώ το ΠΑΣΟΚ προτείνει - αφού δεν κατέχει την κυβερνητική καρέκλα για να κάνει «ανασφάλιστα» ρουσφέτια - οι θέσεις αυτές να κατευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα...
 • Από τις 5 Οκτώβρη είτε με γαλάζια είτε με πράσινη κυβέρνηση σχέδια ξεπουλήματος έχουν ήδη καταρτιστεί. Σειρά θα πάρουν: Η χαλυβουργία ΛΑΡΚΟ, τα ΕΛΤΑ, ο ΟΣΕ, η ΔΕΠΑ (Δημόσια Επιχείρηση Αερίου).

 • Το ΠΑΣΟΚ έχει ταχθεί υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων, τονίζοντας μάλιστα ότι μπορεί να δημιουργηθούν και χωρίς την αναθεώρηση του «άρθρου 16»!
 • Την «αυτονομία των δημόσιων ερευνητικών κέντρων», προτείνει το ΠΑΣΟΚ ώστε να λειτουργούν με όρους αγοράς.

 • Ο Κ. Καραμανλής στο προεκλογικό του διάγγελμα ήταν ξεκάθαρος: «Θα προχωρήσουμε σε αυστηρό δημόσιο έλεγχο στις δαπάνες». Το ίδιο και ο Γ. Παπανδρέου που έχει δηλώσει: «Θα μειώσουμε τη σπατάλη στο δημόσιο τομέα».
 • Η ΝΔ ετοιμάζει: «Συγχώνευση και κατάργηση φορέων του Δημοσίου, με στόχο τη μείωση του αριθμού τους και τη μείωση των δαπανών λειτουργίας τους».
 • Το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται για: «Επαναπροσδιορισμό, συγχωνεύσεις και εξορθολογισμό των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου».

Κοινή πολιτική επιδίωξη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι να προχωρήσουν σε μειώσεις στους μισθούς και τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και να συρρικνώσουν ακόμα περισσότερο το δημόσιο τομέα.

Όλα αυτά μας δείχνουν επίσης οτι τα δύο κόμματα έχουν και την ίδια πολιτική και δε διαφέρουν σε τίποτα ουσιαστικο.

Πληροφορίες απο τον Ριζοσπάστη

0 σχολίασαν:

Δημοσίευση σχολίου

 

Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
.