Η αφισοκόλληση είναι δικαίωμα !

Οι επερχόμενες εκλογές εφέραν ξανά στο προσκήνιο το θέμα της αφισοκόλλησης. Ηδη αρκετές κολόνες σε δρόμους έχουν αφισοκολληθεί και όσο πλησιάζει η 4η Οκτωβρίου και ιδιαίτερα οι κεντρικές εκδηλώσεις των κομμάτων η αφισοκολλήσεις θα εντατικοποιηθούν.

Έτσι όσο πληθαίνουν οι αφίσες τόσο πληθαίνουν και οι αντιδράσεις. Δύο είναι τα κύρια επιχειρήματα αυτών που δε θέλουν τις αφίσες στους δρόμους. Ισχυρίζονται οτι οι αφίσες ασχημένουν το τοπιο της πόλης και οτι ρυπαίνουν το περιβάλλον. Θεώρουν τις αφίσες άσκοπη χρήση χαρτιού.

Πρέπει να γίνει γνωστό όμως οτι η αφισοκολλήση είναι ένα δικαίωμα που έχει κατακτηθέι με αγώνες καθώς κατά τη διάρκεια της δικτατορίας ήταν απαγορευμένη. Οι αφίσες των κομμάτων στην προεκλογική περίοδο καλούν τους ψηφοφόρους να τα ψηφίσουν, δεν είναι ούτε αφισες για πανηγυριά , ούτε αφίσες για εγκαίνια καταστημάτων. Όσον αφορά το ΚΚΕ η διάδοση των ιδεών του μέσω των αφισων δεν έχει καμια σχεση με τις διαφημιστικές αφίσες.

Δε μπορεί για την αισθητική του καθενός να μη μπορεί ένα πολιτικό κόμμα να καταστήσει γνώστο στους πολίτες το πρόγραμμά του , την ιδεολογία του ή ακόμα και την ύπαρξή του όσον αφορά τα μικρά εξωκοινοβουλευτικά κόμματα.

Ο συστηματικός αποκλεισμός των δράσεων του ΚΚΕ από τα ΜΜΕ (και δε μιλάω για τη προεκλογική περίοδο που η προβολή του από την τηλεόραση είναι συγκεκριμένη) καθιστά ακόμα πιο αναγκαία τη χρήση αφισών για την προβολη των συνθημάτων και των εκδηλώσεων του.

Για το θέμα της ρύπανσης τα πράγματα είναι απλά. Ρύπανση δε προκαλεί η αφίσα του κάθε κόμματος. Αυτό που προκαλει τη ρύπανση των πόλεων είναι τα αυτοκίνητα τα εργοστάσια δίπλα και μέσα σε μεγάλες πόλεις κτλ. Άλλωστε ο καπιταλισμός ευνοεί την περιβαλλοντική ρύπανση και δε καταλαβαίνεις την περιβαλλοντική ευαισθησία των κόμματων που τον υπηρετούν από το αν τοποθετούν αφίσες ή οχι.

Τέλος, είναι απορίας άξιο πως ολόκληρο το καλοκαίρι με τόσα πανηγύρια σε όλη την επαρχία , τόσα φεστίβαλ , και πολιτιστικές εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα μόνο τώρα για τις αφίσες των κομμάτων γίνεται τόση φασαρία.

0 σχολίασαν:

Δημοσίευση σχολίου

 

Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
.