Αντικομμουνισμός στο βιβλίο ¨Οι Πόλεμοι του 20ου Αιωνα¨

Έπεσε πρόσφατα στα χέρια μου ένα βιβλίο ( ένθετο σε μια εφημερίδα ) για τους πολέμους του 20ου αιώνα και είχα τη περιέργεια να διαβάσω τι λέει για την Οκτωβριανή Επανάσταση.

Αυτά που διάβασα είναι απίστευτα. Όχι μόνο χυδαίος αντικομουνισμός αλλά και ιστορικά ψέματα που η αλήθεια είναι ότι δε θέλει και μεγάλη γνώση της Ιστορίας για να τα καταλάβει κανείς.

Καταρχήν η Οκτωβριανή Επανάσταση σύμφωνα με τον συγγραφέα Luciano Garibaldi δεν ήταν επανάσταση αλλά ένα πραξικόπημα του Λένιν !

Ο Κερένσκι ήταν ένας φλογερός πατριώτης , που ικανοποιούσε την εργατική τάξη. Δε νομίζω όμως η εργατική τάξη να ήθελε να στείλει κι άλλους στρατιώτες στον πόλεμο με τη Γερμανία.

Το παρακάτω το παραθέτω αυτούσιο καθώς εδώ φαίνεται πόσο καλά γνωρίζει την Ιστορία ο Garibaldi ή το πόσο αντικομουνιστής είναι : << Τα μέλη των σοβιέτ είχαν χωριστεί στα δύο: στους μενσεβίκους ( “την πλειοψηφία” ) και στους μπολσεβίκους (“τη μειοψηφία” , στην οποία ανήκε ο Λένιν) >> !!! Όχι μόνο οι λέξεις μπολσεβίκος και μενσεβίκος κρύβουν μέσα τους τις λέξεις πλειοψηφία και μειοψηφία αντίστοιχα αλλά και στη πραγματικότητα οι μπολσεβίκοι ήταν περισσότεροι από τους μενσεβίκους.

Τον Λένιν συνεχίζει, τον οργάνωσαν και τον χρηματοδότησαν οι Γερμανοί που θέλανε να δημιουργήσουν αναταραχή στις τάξεις του εχθρού. Αν δε καταλάβατε, ο Ιταλός συγγραφέας μας λέει ότι ο Λένιν ήταν όργανο των Γερμανών.

Ο Λένιν επίσης ήταν ένας ταραχοποιός με περιορισμένο αριθμό οπαδών (!) που ευνοούσε τη βία. Το σχέδιο του (εθνικοποίηση γης και τραπεζών , οργάνωση σοβιέτ , ίδρυση κολχόζ κ.α.) απευθυνόταν μόνο σε λίγους φανατικούς.

Μαθαίνουμε ακόμα ότι η ΕΣΣΔ δεν ικανοποίησε τον πραγματικό υποκινητή της νίκης Λέον Τρότσκι (!!!) που έφυγε από τη χώρα.

Στο κεφάλαιο για τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο αφού σιχάθηκα να διαβάζω άλλο πρόσεξα μόνο ότι οι νεκροί της ΕΣΣΔ δεν ήταν 20 εκατομμύρια αλλά 8.5 κατά τον “ιστορικό”.

Η παραπάνω ενασχόληση με το συγκεκριμένο βιβλίο μόνο άχρηστη χαρακτηρίζεται. Τα ψεματα και ο αντικομμουνισμός του σε προιδεάζουν για τη συνέχεια.

1 σχολίασαν:

compasso είπε...

το έχω αγοράσει πριν καιρό και είχα γελάσει απίστευτα με το τύπο. Είπαμε να λέμε καμιά π*****α αλλά όχι και να αλλάζουμε και τη γλώσσα. Ντάξει απλά ο τύπος είναι αστείος και δεν έκανε καθόλου έρευνα. Άλλοι τα έχουν καταφέρει πολύ καλύτερα στη λασπολογία από αυτόν.
Πάντως έχει πολύ καλές φωτογραφίες, ειδικά αυτές από το Βιετνάμ, αν και του λείπει αυτή με το τελευταίο ελικόπτερο που φεύγει από το Βιετνάμ.

Δημοσίευση σχολίου

 

Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
.